Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jaktbutiker i konkurs efter XXL:s öppnande

I takt med att handeln växer i Östersund hårdnar konkurrensen. Nu har Interjakt, med butiker både i Östersund och i Sollefteå, gått i konkurs.

Missa inte LT:s nya app för Iphone och Android

Handeln i Lillänge och Odenskog växer och flera nya butiker har öppnat eller har aviserat att de är på väg att öppna. Men inom vissa branscher blir konkurrensen hårdare och hårdare.

I mitten av januari var konkursanmälan ett faktum för Interjakt i Odenskog. Konkursen innefattar även butiken i Sollefteå eftersom det är samma ägare till de två butikerna. Totalt berörs åtta anställda på de två orterna. Övriga medlemsbutiker i Interjaktkedjan påverkas inte.

Läs även: De tältade för att vara först när XXL öppnande på Lillänge

Den stora sport- och fritidsbutiken XXL, som även har ett jaktutbud, slog upp portarna i Odenskog slutet av november lagom till julhandeln ihop med en intensiv marknadsföringskampanj. Att de öppnade märktes tydligt hos Interjakt i samma kvarter.

– Oktober och november brukar vara svaga månader i jaktbranschen och julhandeln blir därför nödvändig men nu uteblev julhandeln, säger Kevin Kirk som nu jobbar ihop med konkursförvaltaren för att försöka nå en lösning för företaget och de anställda.

– Förhoppningen är att vi kan hitta en ny lösning med en ny ägarstruktur, säger Kevin Kirk.

I Sollefteå ser marknaden bättre ut, där är konkurrensen i jaktbranschen inte lika hård. I Östersund finns förutom XXL även Landbys som i år dessutom flyttar upp till Odenskog.

– I Östersund är det hårdare konkurrens och dyrare att etablera. Det är heller inte samma tillströmning av norska kunder nu i och med att de har tappat köpkraft, säger han men tillägger att det visst kan gå att driva en jaktbutik till, men att man då får ha lägre kostnader.

Har du något att säga? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT!

Läs även: XXL Sport anställer – räknar med tusentals sökanden