Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jakt med ansvar

Artiklarna i Länstidningens senaste jaktbilaga vill få läsaren att förstå att det för adepten på väg mot en jägarexamen är OK att skjuta trastar och gråsparvar med luftgevär och vilken enorm lyckokänsla man kan få uppleva om man efter att ha rest runt halva jordklotet får bära det blodiga skinnet av den "toppskjutna" björnen. Björnen som kunde utgöra en fara för skytten när den ramlade ner från trädet.

Det handlar här om en grupp jägare som lyriskt beskriver naturens alla värden, men som i själva verket solkar ner allt med sina patetiska beskrivningar av något som en gång stod för överlevnad och förmågan att skydda sin boskap.

Den stora gruppen ansvarsfulla jägares uppgift blir att rikta sig till landets alla blivande jägare och lägga fast att de värderingar som journalisterna här glättigt förmedlar inte hör hemma bland ansvarstagande jägare. Och varför inte samtidigt väcka en diskussionen om vad som är skillnaden mellan den rena berusningen att döda ett villebråd och att bedriva jakt med värdiga förtecken.

Bertil Paulson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel