Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jägarna välkomnar Löfven

Under valrörelsen tog Socialdemokraterna i flera olika sammanhang upp jaktfrågor. Bland annat har partiet lyft fram problemet med att statliga Sveaskog är prisledande på jaktarrenden, att de som bor i Sverige ska ha förtur till jakt på statens marker ovan odlingsgränsen och att Svenska Jägareförbundets allmänna uppdrag ska finnas kvar. har I TV4:s statsministerdebatt klargjorde Stefan Löfven att vi självklart ska ha både skyddsjakt och licensjakt på varg.

Denna fråga är högst aktuell eftersom Naturvårdsverket nu beslutat om föreskrifter för vargjakt.

Svenska Jägareförbundet välkomnar Stefan Löfvens tydlighet. Vi tror också att detta besked är en bra grund för att bygga såväl förtroende som ett gemensamt mål för jakt- som rovdjurspolitiken i Sverige.

När Löfven så tydligt markerat en viljeinriktning för vargfrågan är naturligtvis Svenska Jägareförbundet villigt att konstruktivt hjälpa till, så att vi får en långsiktig och förutsägbar rovdjursförvaltning.

Det finns dock en oro inom jägarkollektivet att vargfrågan skulle bli en förhandlingsfråga under regeringsbildandet. Där löftet om vargjakt skulle bytas bort mot något annat. Svenska Jägarförbundet känner dock förhoppning om att vi tillsammans kan lösa den problematik som omgärdat vargen, i många år.

Så Stefan Löfven, står du för ditt löfte så kommer vi göra allt vi kan för underlätta och komma igång med en nödvändig förvaltningsjakt.

Sven-Gunnar Sivertsson, Ordförande

Jägareförbundet Mitt Norrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel