Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jägarna inte alls hjältar

I LT i går skrev ”Kalle” att jägarna i SVT-programmet ”Vargkriget” är vardagshjältar och att han är glad att mänskligheten har något hopp kvar.

Annons

Jag såg precis samma program, och för det första tyckte jag att titeln på programmet var något fel framförd. Ett krig är när två parter strider mot varandra, när en sida (jägarna) skjuter mot en annan sida (vargarna) som inte har en chans till försvar, kallas det etnisk rensning.

Och inte räckte det med att bara använda bössan i dessa jägares lilla ”skogsjihad”, nej, de skulle ta till de mest plågosamma sätten att få bort dem också. Inte ens nazisterna blandade glas och gift i maten i koncentrationslägren under andra världskriget. Inte heller brände de sönder synen med grön laser. Barbariskt, minst sagt.

Människan är en auktoritär varelse, vi har alltid sökt dominans över naturen och dess invånare, och många andra djur har blivit utrotade tack vare detta. Och att vi faktiskt kan hålla varg-antalet i skick tack vare den ordinarie jakten visar vilken makt vi har idag.

Men dessa ”jägare”, att någon verkligen kan bli rörd vid synen av män som torterar ihjäl utrotningshotade djur, förstår jag inte. Att någon också kan anse dem som hjältar är som att säga att Hitler var en bra ledare.

Det var ett intressant program, det kan jag hålla med om. För där såg man att det inte var vargen som var monstret, utan jägarna. Var är denna värld påväg?

Tito

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel