Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jägareförbundet: "Håll ögonen öppna"

Jaktlag i och runtom Storsjöbygden får sina jakttorn saboterade. Jägareförbundet uppmanar till försiktighet.

Annons

Jaktlag runtom i länet har haft stora problem med jakttornssabotörer. Nu vill Jägareförbundet Mitt Norrland uppmana alla jägare att kontrollera sina jakttorn och att polisanmäla sabotage.

– Vi uppmanar alla jaktlag och markägare till att hålla ögonen öppna och att kontrollera sina jakttorn, säger Sven-Gunnar Sivertsson, ordförande för Jägareförbundet Mitt Norrland.

– Det kan vara så att någon är ute efter att skada jägarna genom att förstöra tornen de ska sitta i.

För att undgå incidenter bör alla som ska jaga därför kontrollera det torn de ska klättra upp i så att de inte skadas när detta kollapsar, resonerar han.

– Det är svårt att säga vad den eller de som gör det här har för motiv. Antagligen att försvåra för jägare. Jag antar att det inte görs för att det är kul, säger Sven-Gunnar.

Han kan inte dra sig till minnes att så omfattande sabotage som runt i Storsjöbygden ska ha skett på någon annan plats i Jämtland eller Västernorrland som omfattas av Jägareförbundet Mitt Norrland.

– Det kan kosta flera tusen för virke till ett jakttorn. Framför allt är det besvärligt, det kräver ju en arbetsinsats, säger Sven-Gunnar Sivertsson.

Tidigare skadegörelser:

Jakttornssabotören har slagit till igen

Polisen letar misstänkt jakttornssabotör

Jakttorn i Ås förstörda

Jaktlagets varningens finger till sabotören

15 jakttorn förstörda

Nya jakttorn söndersågade

Ytterligare nio jakttorn nersågade

Fler jakttorn har blivit kaffeved

Ytterligare nio jakttorn nersågade

Förstörda älgpass utreds vidare

Misstänkt jakttornssabotör nekar till brott

En misstänkt för sabotage mot jakttorn

20-talet jakttorn nersågade