Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jagade farlig man på skidort

En 23-åring på rymmen från rättpsyk i Huddinge orsakade ett polispådrag i Åre under helgen. Han greps senare misstänkt för mordförsök.

Mannen som varit på rymmen från den rättspsykiatriska kliniken i Huddinge sedan maj månad förra året fanns, enligt ett tips till polisen, på ett hotell i Åre.

– Han har indikerat att han funnits där och i och med hans historik så hade vi såklart ett stort intresse av honom, säger polisens vakthavande befäl Magnus Hamstig.

23-åringen vårdades i Huddinge efter att blivit dömd för flera grova brott. Enligt uppgifterna hade han befunnit sig i Åre under en veckas tid och han ska ha gjort sig skyldig till brott även under vistelsen i länet.

– Det handlar om ett olaga hot där han hotat att döda en nära anhörig, säger Per Thelin, förundersökningsledare vid Jämtlandspolisen.

Efter en sökinsats som inleddes under lördagsnatten visade det sig att mannen hunnit avvika från det angivna hotellet någon gång under lördagen.

23-åringen betecknades generellt som farlig och på vägen söderut efter vistelsen i länet greps han också i Gävle efter att ha gjort sig skyldig till ett mordförsök på en man i 50-årsåldern utanför ett sjukhus i Gävle.