Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag vill välja själv

Min dröm är att få den vård jag kan komma att behöva av kunnig och välutbildad personal. Jag tror inte att 25 000 unga arbetslösa som kanske mer eller mindre har tvingats in i vårdyrket kan ge oss äldre den vård och omsorg vi kommer att behöva. Om endast hälften av den ordinarie arbetskraften på våra serviceenheter vill vidareutbilda sig så kommer den andra halvan att ha fullt upp . Vem skall handleda de unga, vad skall ske med dem efter ett år? Har kommunerna råd att erbjuda fast anställning till ungdomar utan utbildning? Vi 40-talister är många och vi är bortskämda, vi har höga krav.

Vi har krav på god och näringsriktig mat, vi har krav på aktiviteter och utevistelser, vi vill ha underhållning och kanske ett glas vin till maten. Vi vill ha möjlighet till träning och sjukgymnastik, kort sagt: vi vill hålla igång efter bästa förmåga med hjälp av vården. Det vill verkligen till att kunnig personal finns i vården.

Jag har en dröm om att få välja vårdgivare, offentlig eller privat, byta vårdgivare om inte mitt första val är bra. Min dröm är att privata alternativ skall finnas kvar, men den drömmen blir inte verklighet om inte själiga vinster i välfärden får förekomma. Vem vill investera, kanske med lånade pengar och jobba hårt om man inte får en vinst som man kan leva på?

Tänk till den 14 september!

Margareta Berntsson (M) Funäsdalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel