Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag vill ha ett Sverige för alla

Sänkta skatter löser allt. Så resonerar Alliansen. Hur ser det då ut i dag, vad har denna nya arbetarregering åstadkommit?

Jo, ökad arbetslöshet, ökade klyftor och försämrad social välfärd. Klyftorna i samhället har under Alliansen vid makten aldrig någonsin ökat så mycket. De jobb som sänkta skatter skulle ge. Var finns de? De grupper som missgynnats, sjukskrivna, arbetslösa, sjukpensionärer, ålderpensionärer har fått stå för mycket av notan, tack vare den usla ekonomiska politik som de borgliga bedrivit.

Ungdomar har farit illa eftersom de inte kommer in på arbetsmarknaden, mycket beroende på den orättvisa skattsänkarpolitiken. Dessutom har borgarna skurit ner på fort- och utbildning för ungdomar som gått ut gymnasiet vilket än mer försvårar deras möjligheter till egen försörjning. Offentlig sektor med sjukvård, äldreomsorg, skolor och barnomsorg, livsviktiga sektorer i Sverige drabbas hårt, den sociala välfärden får stryka på foten när Alliansen styr.

Den borgerliga ideologin strävar hela tiden mot att var och en ska klara sig själv. Att betala så lite skatt som möjligt är tydligen ett mål för Allianspartierna. Vill du leva i ett sådant samhälle där de starka och välbärgade styr och kan köpa sig social trygghe? Ett samhälle där de svaga ska plocka brödsmulor från de rikas bord, där utanförskapet breder ut sig, där grupper ställs mot varandra. Alliansens politik är inget för mig, den känns kall, skrämmande, orättvis och osolidarisk. Jag vill leva i ett varmt och tryggt land där alla inkluderas, där alla får vara med. Där den sociala välfärden är öppen och till för alla. Jag vill betala skatt för att kunna leva i ett land som ser till att alla invånare har tillgång till bra utbildning, sjukvård, äldrevård och barnomsorg. Jag vill leva i ett land där inte tjockleken på plånboken avgör vilket stöd eller vilken hjälp samhället ställer upp med. Jag vill leva i ett land som strävar efter ett rättvist människovärde oavsett kön, hudfärg eller religion. Jag vill leva i ett land som arbetar för ett hållbart och miljötänkande samhälle istället för ständigt ökad tillväxt. Jag vill leva i ett solidariskt samhälle där alla bidrar efter förmåga.

Reidar Lunde

Vänsterpartiet Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel