Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag vägrar rösta

11 februari berättade riksradion att rekordmånga tänker rösta i EU-parlamentsvalet. Den luttrade kan inte undgå att fråga sig om detta är en kampanj för att försöka utnyttja svenskarnas flockbeteende.

Personligen kan jag lova att jag inte tänker rösta i något val under 2014. I en fullvärdig demokrati borde även blanka röster räknas som giltiga vilket inte är fallet i Sverige, varför jag inte gör mig besväret att gå till vallokalen. Jag vill absolut inte legitimera en fortsättning av den nyliberala och arbetarfientliga EU-politiken som Socialdemokraterna började driva igenom i början av 1990-talet. Hade de agerat som ett verkligt arbetarparti hade man i stället aktivt varnat arbetarklassen för konsekvenserna av ett medlemskap i EU.

Det känns inte överdrivet att kalla EU för en av de största och mäktigaste arbetsgivarorganisationer som någonsin byggts upp. Sveriges riksdag utgör i dag endast ett verkställande organ till EU och den nationella demokratin existerar bara i begränsad omfattning. EU med dess harmoniserade skattesystem har fått mycket stora och allvarliga konsekvenser för folken i medlemsländerna och deras statsekonomier.

Det talas om en förlorad generation bland unga arbetslösa inom EU som förlorat allt framtidshopp och kanske lever utan bostad.

Enorma pengar har tagits från de arbetande inom EU genom en öppen eller dold lönedumpning, samt från medlemsländernas statsekonomier via det påtvingade skattesystemet för att omfördelas till dem som redan lever i överflöd

Krister Lilja

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel