Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag tänkte att kan Emma så kan jag"

Klubbkompisen Emma Wikén blev nia i OS-debuten.
Det stärkte Lars Nelson.
– Ja, jag tänkte att kan Emma så kan jag. Men hon slog mig för jag blev bara 10:a, sa Nelson.

När Åsarnaåkaren Lars Nelson vaknade var han nervös. Riktigt nervös.

– Jag kan nog säga att jag aldrig har varit så här nervös inför en tävling. Jag brukar ju vara ganska lugn, sa Lars Nelson.

När de andra började fokusera på tävlingen så somnade Nelson.

– Det är faktiskt så jag brukar reagera när jag är nervös. Jag blir jättetrött. Så efter frukosten gick jag och la mig och sov i 40 minuter. När jag vaknade sprang jag ett par kilometer så jag hann med att värma upp i alla fall, sa Nelson och skrattade.

Han var med och satte färg på loppet och fick nu sitt stora internationella genombrott.

– Världstoppåkare? Det är ett obekant ord för mig. Eller jag kanske är på väg att bli det. Men jag håller inte riktigt Hellners klass ännu.

Att klubbkompisen Emma Wikén fixade en niondeplats i sin OS-debut var något som Nelson tänkte på när han stod på startlinjen.

– Jag kände ju att jag också borde kunna vara långt upp i resultatlistan när hon var det. Det var så kul att hon lyckades och det gav mig en kick också. Men hon var bättre än mig, sa Nelson.

Om OS slutar här eller om det blir fortsatt tävlande är oklart.

– Men jag borde väl inte att försämrat mina chanser att åka 15 kilometer klassiskt va? Sedan har jag ju en dröm om stafetten. I så fall vill jag åka förstasträckan eftersom det är det jag är bäst på, sa Lars Nelson.