Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag slänger inte mat

Ständigt kan man läsa i tidningar om hur mycket mat som slängs i soptunnan. Häromdagen var det åter artiklar om denna galenskap. Ingela Dahlin på Livsmedelsverket menar i en av dessa att om alla vi i Sverige skulle sluta kasta mat så skulle det ge samma klimatpåverkan som att ta bort 200 000 bilar från våra vägar.

Jag hör definitivt inte till dessa vi. Aldrig någonsin har jag kastat mat, och begriper inte hur man kan göra det. Jag skulle inte klara av att lägga mat bland sopor, det är trots allt livsmedel – inte sopor. Livsmedel är oftast fullt ätbar långt efter utgångsdatum, i en del fall flera år efteråt. Jag äter i stort sett alltid upp den mat jag lagar, och om jag någon gång inte orkar äta upp allt sparar jag den självfallet till senare. Då jag för en vecka sedan bodde på hotell räddade jag en massa färskt bröd som någon i personalen skulle kassera. Varför kasta mat som man kan äta? Det är helt obegripligt.

Henrik Scheutz, Hässelby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel