Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag ska slåss för kraftpengar

I LT 26 april frågar Karl-Erik Hoflin länets riksdagskandidater hur vi ställer oss till frågan om återbäring från vattenkraften. Kort och i klartext:
Jag både vill och vågar slåss för frågan.

I Norge ger staten tillbaka ca 6 miljarder till de regioner som har vattenkraftverk. Fastighetsskatten från vattenkraftverk i Sverige är i dag ca 2,7 miljarder kronor. Det skulle vara en mycket stort tillskott för de ofta fattiga kommunerna.

Jag kan lova att om jag får förtroendet att representera länets moderata väljare i riksdagen så kommer frågan om något slags återbäringssystem från vattenkraften vara en av de mera prioriterade.

Jag förstår villkoren för länets näringsliv genom att jag är och sedan ungdomen varit företagare. Genom lång kommunal erfarenhet känner jag till vilka villkor länets kommuner har.

Det gäller inte bara att säga att man ska arbeta för en viss fråga. Det också viktigt att länets innevånare väljer stridbara och envisa riksdagsledamöter som ser väljarna i länet som sina uppdragsgivare och inte dansar efter partiledningarnas pipa. Länet behöver riksdagsledamöter som verkligen vågar ta strid för våra viktiga frågor och inte smiter från sitt ansvar då det verkligen gäller!

Pär Jönsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel