Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag röstar för djuren

Annons

Jag har en vision om ett vegetariskt samhälle. Den kom när jag bodde i Umeå 1992. Då såg jag för första gången min egen spegelbild i kossans öga. Jag hoppas att Djurens parti kommer att medverka till att förverkliga min längtan.

Jag var med i Pingstkyrkan i en grupp med namnet Jesus i Centrum. En fredagskväll var vi ute på stan, grillade korv och vittnade för ungdomar. Slaktbilar hade nyligen brunnit och det fanns många militanta, svartklädda och piercade veganer. Jag minns orden: Du pratar om kärlek men serverar mördade djur, din hycklare. Jag blev inte arg utan förundrades över deras engagemang. Senare den kvällen var det jag som blev frälst. Hemma i min ensamhet såg jag ungdomarnas arga ögon, djurens snälla blickar och mig själv.

Men djurrätt är inte religion. Det är djurens lagliga rätt att inte av människor utsättas för avsiktlig död eller skada. Och lagen stiftas av politiker i riksdagen. Där borde alltså representanter för djuren sitta.

Jag röstar på Djurens parti eftersom det är ett feministiskt, miljövänligt och ärligt politiskt alternativ.

I Sverige dödas årligen 80 miljoner djur. Denna grymma galenskap kan bara stoppas om tillräckligt många engagerar sig politiskt. Den 14 september drar jag mitt strå till stacken genom att rösta på Djurens parti. Jag hoppas att du också gör det.

Jonas Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel