Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har råkat ut för en bedragare"

Annons


Christer Sjögren har legat lågt under hela det kaos som omgärdat hans jubileumsshow i Göteborg, men nu tar sångaren bladet från munnen och går ut med en vädjan till arrangören Michael Silfverskiöld.

-Gör rätt för dig och betala tillbaka pengarna till min publik.

De senaste veckorna har varit några av de värsta i Christer Sjögrens liv. "40 år som artist och aldrig en inställd show", som han själv säger, har nu förvandlats till ett virrvarr av inställda föreställningar, biljettpengar som inte betalas tillbaka och horder av besvikna fans. Hittills har han låtit managern Åke Malmros föra sin talan, men nu vill Christer ge sin egen bild av det som har hänt.

-Jag har hela tiden stått stand-by och varit redo att spela min jubileumsshow, hela tiden hoppats att det ska lösa sig, men nu har jag insett att det är en bedragare, en skurk vi har att göra med.
Ett offer

Michael Silfverskiöld är en av Sveriges största konsertarrangörer, mest känd för turnékonceptet "Julgalan". I en artikelserie i Dagens Nyheter framkommer att Silfverskiöld under flera års tid har anordnat nya konserter utan att företag som anlitats för evenemangen fått betalt. Nyligen skapade han rubriker i Norge efter en fiaskoartad julgala i Oslo där en av samarbetspartnerna nu hotar att stämma honom för att ha undanhållit flera miljoner i biljettintäkter.

Även Christer Sjögren väntar på pengar från Michael Silfverskiöld.

-Jag är själv ett offer, men inte bara jag. Det är ett band, fyra dansare och en kör som han har satt på pottan också.
Tillbaka i vår

Hoppet om en jubileumsshow i Göteborg är nu helt ute, och Christer Sjögren vågar inte lova pengarna tillbaka till de människor som har köpt biljetter. Han har ingen aning om var de finns.

-Därför vill jag gå ut med denna vädjan till Michael Silfverskiöld: Betala tillbaka pengarna till min publik! För mig är det en hederssak att göra rätt för mig, både på scenen och privat. Jag förstår inte hur folk som gör så här kan sova på nätterna, säger en märkbart skakad sångare.

Planen nu är att komma tillbaka med jubileumsshowen i vår. Managern Åke Malmros har tagit kontakt med två "seriösa arrangörer", som ska hjälpa Christer Sjögren tillbaka på banan. Han beklagar djupt att fansen i Göteborg drabbats på det här sättet.

-Det värsta jag vet är en missnöjd publik och jag förstår verkligen deras besvikelse. Jag är lika besviken jag. När vi kör vårturnén vill jag på något sätt kompensera de som känner sig lurade eller besvikna. Jag vet inte hur, men vi ska diskutera olika lösningar.

TT Spektra har förgäves sökt Michael Silfverskiöld för en kommentar.

Mer läsning

Annons