Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag har inte ångrat mig"

Det går bra för städföretagen i länet. Och de blir fler. Viktoria Roskar startade sin firma 2007.
- Självklart fick vi extra många kunder när rutavdraget infördes två år senare, säger hon.

Det var svårt att få jobb i Östersund så Viktoria Roskar funderade på att starta eget. Och så blev det. I april 2007 startade hon och en kollega en egen städfirma. I dag har de tre anställda och hon har inte ångrat satsningen.

– Jag har inte ångrat mig en sekund att jag gav mig in i den här branschen. Det har ju gått bra från första början.

Trots att konkurrensen hårdnat på städmarknaden med i dag 57 städfirmor i Östersunds kommun (julisiffror från Skatteverket), tycker Viktoria Roskar att hon har hittat sina kunder – eller snarare: kunderna har hittat henne.

– Vi har i dag ett fyrtiotal fasta kunder och många av de kunder vi har haft stannar även när avdraget är slut.

Hon upplever att det inte alltid handlar om pengar när det gäller att köpa så kallade hushållsnära tjänster.

– Att köpa städhjälp är oftast inte en ekonomisk fråga; det är en prioriteringsfråga. Många känner att de vill umgås mer med familjen och där kommer vi in i bilden genom att avlasta med städhjälp.

Vilka kunder har du?

– Det är allt från småbarnsfamiljer, egna företagare som känner att de inte hinner med att städa, till äldre människor. Många av de äldre kunderna vi har är så pass pigga att de inte behöver hemtjänst, men som kanske inte orkar med all städning.