Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag hade bössan mot halsen"

Under en spritfylld kväll åkte två yngre män hem till en 65-årig man, med ett hagelgevär av "modell Mad Max".

En av männen hade en ouppklarad schism i förhållande till 65-åringen och det här var kvällen när sanningar skulle fram...

När 65-åringen öppnade vid 22.30-tiden stod två män därute. Den ene var obekant. Han gick omgående till angrepp.

– Killen flög på mig så jag flög in mot en garderob med en spegel i hallen. Jag trodde inte att det var sant! Det här händer inte", säger 65-åringen om händelsen i polisförhör.

65-åringen hävdar att han utsattes för ett flertal knytnävsslag av den obekante mannen, under tiden han tog sig till vardagsrummet. Han uppmanades att "erkänna vad han gjort". Den andre tittade på och 65-åringen upprepade att han inte hade något att erkänna.

I ett skede kom hagelgeväret fram, när 65-åringen stod upptryckt mot en vägg.

– Jag försökte få undan bössan men den hade jag mot halsen hela tiden, enligt 65-åringen som var rädd för att bli utsläpad och skjuten.

En 24-årig man har åtalats misstänkt för misshandel och grovt olaga hot. Medåtalad är en 28-årig man, som 65-åringen känner sedan tidigare.

Han har enligt åklagare Emil Westlin tagit med sig ett avsågat hagelgevär och överlämnat det till 24-åringen.

Hagelgeväret visade sig vara en så kallad replika, som ska efterlikna originalet så långt som möjligt.

Vid husrannsakan hos 24-åringen hittades ett kvitto och ett postorderpaket som innehållit ett hagelgevär "modell Mad Max".

Däremot har inte geväret återfunnits.

28-åringen säger i förhör att han och 24-åringen eggade upp varandra när de kom på tanken att åka hem till 65-åringen. Tanken var att skälla ut honom och en chaufför tillkallades.

Under tiden i häkte har 24-åringen medgett stora delar av händelseförloppet och i förhör beskriver han det som "jävligt livat" i 65-åringens vardagsrum.