Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag grät efter sista spelningen"

/

The Hellacopters finns inte mer. Efter 15 år tillsammans gjorde bandet sin sista spelning i söndags. Trummisen Robert Eriksson, från Östersund, går nu vidare mot nya mål.

Annons
Hur kändes den sista spelningen?
- Den var helt fantastisk bra! Vi fick så bra respons av all publik, de var ditflugna från hela Europa. Det blev något missöde med elen i lördags. Hela scenen blev strömförande och Nicke fick en rejäl stöt. Det kändes lite nojigt inför söndagen, men allt gick bra till slut.
Blev hela avskedsturnén som ni tänkt er?
- Jag måste säga att den övergick allas förväntningar. Självklart var det speciellt eftersom man visste att det var den sista turnén, men jag tror ändå att vi kunde koppla bort det på något sätt. Fast alla var mer på tårna den här gången.
Hur vemodigt var det?
- Väldigt vemodigt. Jag grät. Under själva spelningen är man så fokuserad att man inte kan tänka på något annat, men sen... Den sista minuten, eller kanske snarare minuten efteråt blev det jättejobbigt.
Hur har fansen reagerat?
- De är också gråtmilda och ledsna. Man kan säga att det finns två olika reaktioner. En del tycker att det är helt uppåt väggarna att vi slutar, medan andra förstår att om man inte orkar leverera så går det inte längre.
Är det främst bristen på ork som gjorde att ni tog beslutet att lägga ner?
- Det beror på miljarder saker och egentligen är det ganska svårt att säga exakt varför. Men 2007 när vi satte oss ner för att planera året så kom vi fram till att vi inte var så peppade längre. Vi var trötta på att resa också, så när vi planerade vår sista turné var bara Europa aktuellt. Tre andra världsdelar skippade vi helt.
- Från början ville hälften av bandet lägga ner och hälften fortsätta. Men vi var alla måna om att vi skulle förbli kompisar och till slut blev det ett gemensamt beslut.
Kommer ni att fortsätta träffas?
- Ja, det är oundvikligt. Vi kommer garanterat att ses på en pub. Men jag har svårt att se att alla fem kommer att träffas samtidigt om det inte är något särskilt. Vi lever väldigt olika liv och så har det varit från början. Våra reptider har alltid varit planerade.
Låg det någon speciell tanke bakom att den sista plattan "Head off" blev en coverskiva?
- Nej, det är en ren tillfällighet. Den var klar redan innan. Vi har alltid velat göra en coverskiva.
Men det kan bli ytterligare en skiva från Hellacopters, eller hur?
- Vårt mål är att släppa en liveskiva. Vi har spelat in varenda konsert på den här turnén och någon gång ska vi sätta oss ner och välja ut låtar. Men just nu, efter 47 spelningar, finns inte orken.
Vad ska du göra nu?
- Jag jobbar i Solna på en rockfritidsgård där jag peppar ungdomar att lira och hjälper till att fixa replokaler och bokningar. Det kommer jag att fortsätta med. Sen spelar jag också i ett band som heter Tramp. Nu blir det inget sidoband längre utan prio ett. Vi håller på att spela in en skiva just nu.
Vad drömmer du om?
- Jag har fru och barn och drömmer mest om att få ihop livet. Familjen, musiken, jobbet och fritiden har varit väldigt svårt att synka i 15 år.

Mer läsning

Annons