Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag gick ner fyra kilo på en vecka"

/

På söndagar undersöker en av televisionens skönaste duo skönhets- och hälsoindustrin i programmet "Erik och Mackan - snygga och smärta". Allt för att bli lika "fitta" som Brad Pitt. Mops tog ett snack med Erik Ekstrand, från Sveg.

Annons
#Hej, hur går det med träningen?
- Det går bara bra, även om det har lugnat ner sig sen vi slutade spela in programmet i september. Då var det ju väldigt hårt.
#Jag vet inte hur mycket du får avslöja, men når du ditt mål till slut?
- Ja, mitt mål var att gå ner 20 kilo och jag gick ner 19 och ett halvt. Och jag har hållit den nya vikten så när som på ett kilo. Men jag kan ju inte påstå att jag liknar Pitt.
- Fast det skulle jag inte vilja heller. Jag skulle bli deprimerad av att leva på tonfisk och bulgur hela dagarna.
#Varför just Brad Pitt?
- Han är väldigt fitt helt enkelt. I filmen "Fight club" har han inte ett enda gram underhudsfett. Jag blir mycket mer impad när han tar av sig tröjan än när Stefan Holm gör det.
#Vilken var den största wow-upplevelsen i programmet?
- Att man måste hålla förbränningen i gång för att gå ner i vikt. Det funkar inte om man hoppar över måltider. Jag gick ner fyra kilo på en vecka.
#Du är ju född och uppvuxen i Sveg. När flyttade du?
- När jag var 18 år började jag plugga media i Skövde. Det var också där jag träffade Mackan Edlund. Sen flyttade både han och jag till Stockholm.
#Hur kom du in i tv-branschen?
- Jag började jobba bakom kameran på TV4 och var bland annat kameraman i spelprogrammet "Pussel" där Anton Körberg var programledare.
- En dag var Anton sjuk och jag blev tvungen att hoppa in. Jag var fruktansvärt nervös, men det gick jättebra. Sedan turades vi om att leda programmet. Mackan var kameraman.
#Vad är det sjukaste du gjort inför tv-kameran?
- När vi släpade in ett pingisbord i en tryckkammare på Karolinska sjukhuset och spelade pingis där med en läkare. Luften var så tät att bollen nästan stannade i luften. I dag minns jag faktiskt inte varför vi gjorde det, men det var en bisarr upplevelse.
#Finns det något som du aldrig skulle göra?
- Något som bara är elakt skulle jag aldrig göra. Det måste vara skoj.
#Blir det någon ny serie med dig och Mackan?
- Ja, just nu håller vi på att spela in en trailer till en programserie som heter "Herren på täppan". Det är ett annorlunda träningsprogram med hemska utmaningar.
#Vill du hälsa till någon hemma i Jämtland?
- Hälsa till mamma och pappa i Ulvkälla att jag kommer hem i jul. Då ska jag bara varva ner och åka skidor.
Annons