Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag försökte stoppa blodet med mina händer"

Kvällen hade varit precis som vanligt tills det ringde på dörren.

– Jag hörde hur min fru skrek och sedan var det massa blod på golvet.

Det berättar den skadade kvinnans man som under torsdagskvällen upplevde sin värsta mardröm i verkligheten.

Han står intill avspärrningarna till hyreshuset på Frösön där han och hans fru bor. Han väntar på att få gå innanför de blåvita banden för att hämta sin bil. Han ska åka till Östersunds sjukhus för att träffa sin knivskurna fru.

– Jag har ju i alla fall fått ett lugnande besked, säger han.

Kvinnan är inte livshotande skadad, hon kommer att överleva. Men hennes och hennes mans liv är för alltid förändrat och området där de bor är för alltid förändrat. Människor har samlats på gatan utanför avspärrningarna. De pratar och undrar, två poliser står och vaktar avspärrningarna.

– Tekniker ska komma hit så vi står här och vaktar så att ingen kommer in, säger en av poliserna.

Lite längre bort i den skara av folk som har samlats står Hanna Brande, präst i Frösö församling.

– Många är oroliga över att det händer något sådant här, här, säger hon.

Hon är där för att stötta och bara finnas till när någon behöver det. För det är en omskakande händelse för många, det hände ju på en helt vanlig dag. I alla fall för den drabbade kvinnan och hennes man. Kvällen hade påbörjats lugnt i bostaden på Frösön.

Men så ringde det på dörren.

Det var den nu misstänkte mannen i 25-årsåldern som stod utanför.

– Min fru gick för att öppna dörren. Så hörde jag plötsligt hur hon skrek.

Mannen gick ut i hallen och såg hur hela golvet var fullt av blod. Mannen i 25-årsåldern stod lutad över kvinnan. Han hade en kniv i handen och var beredd att hugga henne en gång till.

– Jag kastade mig över honom och då försöker han även att hugga mig. Det är då jag klappar till honom.

Kvinnans man berättar hur adrenalinet kokade, hur förbannad han var, hur han inte hade kontroll på hur han betedde sig.

– Jag försökte stoppa blodet genom att trycka händer mot såret, jag tog en handduk och tryckte mot såret och den färgas helt röd.

Så springer mannen i 25-årsåldern i väg. Men det dröjer inte länge innan han är tillbaka igen, den här gången utan kniv.

– Vid det tillfället vet jag inte vad jag hade gjort om jag hade haft något. Det tog 45 minuter innan den värsta chocken hade lagt sig, säger mannen.

Någon ringer efter polisen och en ambulans. Mannen i 25-årsåldern springer ner i källaren på huset och det är där han grips när polisen kommer.

– Nu vill jag bara komma in i lägenheten och städa bort allt, och i trapphuset, det är ju blod överallt, säger mannen och går i väg till sina vänner.