Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag fick världens utskällning"

Pär Wikström sågade det egna skidskytteförbundet i ett öppet brev och krävde senare ordförandens avgång.
Då undertecknade styrelsen ett försvarstal där även Pär Wikströms namn fanns med.
– Jag fick världens utskällning i lördags för att jag inte bara höll det här internt, säger Morabon.

På tisdagen publicerade Östersundsposten ett brev från skidskytteförbundets ledamot Pär Wikström där han riktade tuff kritik mot den egna styrelsens sätt att kasta ut etablerade åkare ur landslaget och satsa på juniorer.

Vi kan inte fortsätta att slänga 27–28-åringar på soptippen, skrev han i brevet.

På tisdagen utvecklade Wikström resonemanget i Expressen och krävde ordförande Olle Dahlins avgång.

– Det står jag för, säger han.

På tisdagskvällen kom styrelsen med ett skriftligt svar på kritiken där även Pär Wikström fanns med.

– De har ju skrivit under det med mitt namn också och det är väl som det är. Jag tycker inte som dem och de svarar inte på en enda fråga egentligen.

Ditt namn står med på svaret – är inte det konstigt?

– Jo, men jag var ju med på styrelsemötet när vi drog upp det här och då är det väl egentligen bara jag i styrelsen som tycker annorlunda. Eller, Helena (Jonsson) litegrann då. Men det blir ett årsmöte här i sommar och där får skidskyttesverige säga vad det tycker.

Varför står du med i styrelsens svar?

– I en styrelse ska man hålla sig enad, säger de. Jag fick världens utskällning i lördags för att jag inte bara höll det här internt. Det är klart att man sitter där med sju andra. Då är man inte så stor på sig. Men när jag kommit ut och pratat med många andra får jag stöd. Jag har inte fått en enda grej från någon som inte stöttat mig förutom styrelsen.

Satte styrelsen press på dig att du prompt skulle stå med i skrivelsen?

– Nej, det gjorde de inte. Jag kunde väl ha sagt ifrån att jag inte ville stå med på listan. Men, jag är på Mallorca och det kommer ett mail jag ska svara snabbt på. Det var inte prioriterat.

Pär Wikström står fast vid sin kritik och kräver fortsatt Olle Dahlins avgång.

– Jag har sagt en del grejer som jag kanske får ångra. Men jag står för det jag sagt och tycker att man borde lyssna mer på klubbarna och de aktiva. Nu slänger man de här 26-, och 27-åringarna på soptippen mer eller mindre. De tycker att de ska klara sig själva sedan tar man in juniorer i A-laget. Besluten i styrelsen är inte förankrade i Skidskyttesverige tycker jag.

Kan du sitta kvar själv i styrelsen?

– Jag har ställt min plats till förfogande. Jag har avböjt omval om inte Skidskyttesverige vill ha mig kvar och väljer en ny styrelse och ny ordförande. Då kan jag vara med. Och det tror jag kommer att ske.

Hur tänker du då?

– Det är inte bara jag som har skrivit brev. Det är tre distrikt och tre klubbar som skrivit. Inte samma brev, men med samma innebörd. Det finns en annorlunda syn på hur man ska sköta Skidskyttesverige.