Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag fick ett dygn på mig att fatta beslut"

I tisdags fick Jan-Erik Häggström, ordförande för Folkets Hus ett mejl.

"Lasse Stefanz vill spela i Sveg. Vill ha svar inom ett dygn"

– Jag hoppade rakt upp! säger Jan-Erik Hagström.

Det var aldrig någon tvekan trots kort varsel. Redan den sjätte december äntrar det populära dansbandet Lasse Stefanz scenen på Folkets Hus i Sveg.

– Jag fick ett dygn på mig att fatta beslut och tog genast kontakt med några andra personer i styrelsen. Vi var rörande överens. För tusan, det här måste vi ha, säger Jan Erik-Hagström, ordförande i Folkets Hus.

Dansbandet hade egentligen en planerad spelning i Norge som blev inställd. Spelningen därefter är i Storlien den sjunde december och då passade Sveg in i turnéplanen.

– Jag har försökt att boka dem till Sveg förut men inte lyckats. De är ju rätt svårbokade. Så nu hade Sveg tur, säger Kenneth Grannas på Programbolaget som bokar artister till folkets hus och folkparter runt om i Sverige. Det var han som skickade mejlet till Jan-Erik Hagström.

Lasse Stefanz bildades redan 1967 och är enligt egen utsago Nordens största dansband. Bandet har vunnit flera Grammisar, och sålt miljontals skivor.

Den senaste tiden har Lasse Stefanz varit i fokus även på annat sätt. Medlemmar har hoppat av, hoppat på igen och förra helgen fick bandet ställa in i Sundsvall, Sollefteå och Östersund efter att sångaren Olle Jönsson sökt vård för röstproblem. Nu mår Olle bättre, enligt bandets hemsida, och turnén fortsätter med spelningar i Tranås och Eringsboda till helgen.

Snart är det alltså Svegs och Härjedalens tur. Jan-Erik Hagström tror även att många kommer från annat håll.

– Det här är en sådan stor dansorkester i Sverige som drar fruktansvärt med folk. Människor åker 50-60 mil bara för att få se Lasse Stefanz.