Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag äter av Birgers slott"

Du kanske trodde att den hade kommit för länge sen. Men där hade du tyvärr väldigt fel. För det var när Vinterparken öppnade som vintern officiellt kom till stan.

Annons

Solen sken från en klarblå himmel, doften av grillad korv steg över Badhusparken och isfolket fick äntligen glida ut över Storsjöns vatten.

Det handlar självklart om invigningen av Vinterparken.

– Solen skiner, folk är glada, det är kanonväder. Det här har gått hur bra som helst, säger Janne Carlsson Lubell, Vinterparken.

Det är fint väder, men är du inte lite orolig för att det så varmt med tanke på isarna?

– Nej jag är inte orolig. Vi jobbar med isarna, säger han.

Orolig var heller inte familjen Stenwall med mamma Maria och barnen Cecilia, Linnea och Ingemar, rödblommig och leendes stannade de till på väg in i mål. Att besöka Vinterparken är något de brukar göra flera gånger per år.

– Det är helt fantastiskt att man drar upp en isbana såhär i centrum, säger

Men de som ändå såg ut att trivas allra bäst var ändå alla barn. det lilla Storsjöodjuret Birger såg ut att vara på semester för hans hem kryllade av barn.

– Man får leka det är kul. Och jag äter av Birgers slott, säger Viggo Herkules, fyra år och stoppar in en bit snö i munnen.

Med kusinen Siri tre år vid sin sida fanns det knappt tid att stanna till en sekund.

Så med andra ord, det är en Vinterpark som krävs för att folket i Vinterstaden ska börja leva, och visst lever de.