Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag är slav under arbetsmarknadsåtgärderna

Är en man i mitten av de femtio som deltar i arbetsförmedlingens jobb- och utvecklingsgaranti.

I avvaktan på att erhålla ett reguljärt arbete placeras vi ut på en arbetsplats där vi förväntas göra arbetsuppgifter utan att ”trampa in” på ordinarie anställdas arbetsuppgifter.

Jag upplever denna situation som nutida slavarbete. Som inkomskälla får vi ett decimerat aktivitetsstöd och, för en del deltagare där man har dragit in samma stöd, erhålles ett socialbidrag som i runda slängar ger 6 000 kronor per månad.

För att lyfta sin egen verksamhet på grund av dålig lönsamhet  ger man oss arbetsuppgifter som ordinarie anställda av olika anledningar inte vill befatta sig med. Anordnaren får 225 kronor per dag och person av arbetsförmedlingen som bland annat ska avlöna handledaren.

Handledarens enda egentliga strävan verkar vara att klättra på anordnarställets interna karriärsstege  och någon större vikt lägges inte vid handledningen.

Detta ”satsa på dig själv och skit i andra”-syndrom som genomsyrar samhället i dag har många förlorare och jag är en av dessa.

Vi blir fler och fler som hamnat i detta bekymmersamma läge. Själv har har jag bara ekonomi att äta varannan dag – det går på något vis. Hälsan blir definitivt inte bättre av detta missförhållande. Trötthet, håglöshet och mental anspänning blir följden.

Det nya Fattigsverige är en realitet och tyvärr skymtar jag inget förbättring i horisonten.

Arbetslös som söker rättvisa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel