Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag är negativt (S)ärbehandlad

Jag har varit medlem i SSU och det Socialdemokratiska partiet i fem år. Jag arbetar mot rasism och främlingsfientlighet. Jag anser att alla kandidater ska få en likvärdig behandling till politiska förtroendeuppdrag oavsett etnisk härkomst, kön eller handikapp.

Jag anser att det är viktigt att den socialdemokratiska valberedningen gör en rättvis helhetsbedömning över kandidaternas politiska erfarenheter och meriter.

Jag anser att det är fel att den socialdemokratiska valberedningen ger positiv särbehandling för s-medlemmar med invandrarbakgrund. Till exempel en S-medlem utan invandrarbakgrund har varit medlem i 5 år och har dessutom politisk erfarenhet blir inte nominerad till ett politiskt förtroendeuppdrag inom kommunen. En s-medlem med invandrarbakgrund och som varit medlem i högst några månader och saknar politisk erfarenhet blir först nominerad till ett politiskt förtroendeuppdrag.

Positiv särbehandling för s-medlemmar med invandrarbakgrund och det betyder också negativ särbehandling för s-medlemmar utan invandrarbakgrund.

Det är värdefullt med det mångkulturella samarbetet inom socialdemokratin. Men ibland glömmer den socialdemokratiska valberedningen att göra en helhetsbedömning över samtliga s-medlemmars politiska erfarenhet. Invandrarna är en viktig väljargrupp för socialdemokraterna, men det ska inte enbart vara invandrarbakgrund som är avgörande för att bli nominerad till ett politiskt förtroendeuppdrag inom kommun eller landsting.

Jag vet att det förekommer orättvisa när det gäller nomineringar till olika politiska förtroendeuppdrag.

Diskriminerad

socialdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel