Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag är helt klart överraskad"

Sebastian "Batti" Lundbäck är en av 18-spelare som kallas till P18-landslagets sista samling inför EM-kvalet.
– Jag har ju inte varit med på de senaste samlingarna, så visst är jag överraskad, säger IFK Östersunds mittfältare.

Annons

I fjol sommar fick Batti Lundbäck visa upp sig i tre matcher för förbundskapten Claes Erikssons landslag. Och i december i fjol fanns han med vid en samling på Bosön.

– Men på Bosön var det 60 spelare som var med, och sedan dess har jag inte varit kallad på några samlingar, säger Batti som därför inte riktigt visste vad han skulle dra för slutsatser när Eriksson ringde upp honom häromdagen.

– Han frågade mest hur det hade gått för mig på slutet och berättade att han höll på med uttagningarna till nästa samling. Men något besked fick jag inte då.

Det fick han i stället via mejl lite senare samma dag.

– Jag blev helt klart överraskad ... men det känns förstås jäkligt kul, säger Batti.

Och chansen borde vara stor att det blir ännu roligare. Bara 18 spelare är kallade till det dubbelmöte med Irland (Sollentuna 8 oktober och Sollentuna 10 oktober) som är genrepet inför EM-kvalet i mitten av november.

Bara 18 spelare, det borde väl betyda att du ligger bra till även för EM-kvalet som spelas i Israel?

– Ja, jag borde väl vara med i diskussionen i alla fall, säger Batti som räknar med att alla kallade spelare får speltid mot Irland.

Att IFK Östersund har en spelare med i de här sammanhangen sticker ut. Som division 2-klubb är man helt ensamma. Motala (södra ettan) har en spelare i truppen – i övrigt är det uteslutande allsvenska föreningar samt Panathinaikos (Valmir Berisha) som finns representerade i truppen.

– Visst känns det extra häftigt, nästan lite komiskt, säger Lundbäck.