Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jackass 3D

Biostaden

Premiär: 5 november 2010

Med: Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O med flera

Regi: Jeff Tremaine

Speltid: 1 tim 33 min

Censur: 11 år
Betyg: 3

MTV-loggan. Vad ny och hipp den kändes en gång. Och så nu, när den inleder ”Jackass 3D” med hjälp av Beavis & Butthead... Så börjar filmen. Två nakna män slår med pinnar på ett bo med afrikanska mördarbin. En tand dras ut Lönneberga-style, men med en Lamborghini i stället för en sur småländsk ploghäst. Två halvnakna män klistras fast i varandra med superlim. Och Steve-O dricker ett glas svett. Läs den meningen igen och försök, på egen risk, se scenen framför dig. Där är Steve-O. Där är glaset, lite simmigt, som rumsvarmt silverte. Nu dricker han. Skratt och akuta kväljningar är svåra att kombinera. Men det går. Det har ”Jackass” vetat i tio år.

Jackass har alltid varit bäst när de varit enklast. Visst, du skrattar glatt och gärna åt dolda-kameran-inslagen där en 90-åring tungkysser sitt tonåriga ”barnbarn” framför åskådare som backar med orden ”Nej, jag har mina egna problem”. Men Jackass genialitet ligger i när Johnny Knoxville tacklas in i halvkoma av ett proffs på amerikansk fotboll. Eller när han sjunger den gamla dängan ”You can’t roller skate in a buffalo herd” på rullskridskor och sedan trampas ner av en buffelhjord. I slow motion. I 3D.