Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jack Roger Lundberg

Jack Roger Lundberg har avlidit efterlämnande hustrun Jessie och döttrarna Rose-Marie och Majvor med familjer.

 Min vän och arbetskamrat har efter en tids hjärtbesvär lämnat oss i stor saknad och till eftertanke.

Jack Roger Lundberg föddes 1924 i Göteborg där han växte upp. Krigsårens vindar förde honom till militärtjänst i Jämtland och Ytterån, där han träffade sin blivande hustru Jessie. Efter olika anställningar som mekaniker och verkstadsarbetare började han 1953 en anställning vid Vattenfalls kraftverksbygge i Kilforsen som truckförare och reparatör, som följdes av liknande anställningar hos Vattenfall i Näverede och Stugun. År 1956 uppförde Jack Roger egenhändigt en tvåplansvilla i Hökbäck, Lit, där han även uppförde en verkstadsbyggnad där han bedrev en bilmekanisk verkstadsrörelse. Jack Roger var en mycket driftig och framåt person, han hela tiden ville mera. Han blev entreprenör vid några av Vattenfalls kraftledningsbyggen som transportör av ledningsmaterial och det med stor framgång. När Vattenfalls kraftledningssektion lades ned drog sig Jack Roger tillbaka för att vila på lagrarna. Villan och verkstaden avyttrades och sommarstället Häste på Rödön blev föremål för en minutiös modernisering och upprustning.

Föreningsintresset resulterade i att Jack Roger blev en drivande och uppskattad ordförande i PRO Krokom i fem år. Jack Roger var också konstnärligt begåvad och road av musik. Träskulpturerna blev många och hans fantasieggande totempåle finns att beskåda på Häste. Den är magnifik. Han spelade munspel med bravur. Nu har Jack Roger tackat för sig.

Munspelet och snatterpinnarna är inlagda i sina fodral. Musiken har tystnat, men kvar är minnet av en man som såg det positiva i tillvaron. Jag är tacksam för våra stunder tillsammans.

Vännen och arbetskamraten

Arne Dahlqvist