Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ja, jag är desperat

Ja, Christer Siwertsson - jag är desperat som du skrev i LT 23 juli, men inte över Socialdemokraternas förslag att ge 500 av de långtidsarbetslösa ungdomarna i länet arbete, praktik, studier eller aspirantplatser. Vårt förslag är ett sätt att minska problemen som regeringens arbetsmarknadspolitik inte klarar.

Siwertsson (M) talar om ett gammalt förslag kallat Kulturarvslyftet som blev ett rejält fiasko i hela landet när det inte fanns ekonomi ute i de olika kulturinstitutionerna för att de skulle klara att anställa. Regeringen gav bara usla 5 000 kronor per månad och person till detta och resultatet blev att knappa 400 av 4000 tilltänkta kunde ges arbete! Resten av det ekonomiska ansvaret lade regeringen på ideella organisationer, föreningar, museer och liknande!

Vårt förslag är finansierat, men det är nu som min desperation visar sig när den Moderatledda regeringen beslutat att hålla inne EU:s socialfondspengar som Kommissionen gett Sverige för att Regeringen inte själv klarar den höga ungdomsarbetslösheten. Vi står i startgroparna ute i kommuner och i landstinget för att med egna och dessa medel ge unga arbetslösa en bättre tillvaro som nu regeringen tycks vilja spoliera genom att inte betala ut EU-pengarna.

När dessa unga arbetslösa snuvas av regeringen - ja, då blir jag desperat, Christer Siwertsson.

Jag har i dagarna skrivit brev till Arbetsmarknadsministern för att få till en träff med henne och försöka förmå regeringen och ministern att ändra beslutet till ungdomarnas bästa.

Vi Socialdemokrater vill ta det ansvar som regeringen inte tar och försöka ge unga som så väl behövs ute i arbetslivet en bättre chans.

Robert Uitto (S), regionråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel