Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Italienska mandelskorpor med apelsin

Alldeles underbara små kakskorpor i italiensk stil med hela mandlar och smak av apelsin.

Annons

Cirka 40 stycken

Det här behöver du:

4-4,5 dl vetemjöl

2 dl ljust muscovadosocker

1 tsk vaniljsocker

2 msk apelsinlikör (eller pressad apelsinsaft)

1 apelsin (rivet skal)

2 msk smör (rumsvarmt)

2 ägg

200 g sötmandel (hel, skållad, skalad)

Så här gör du:

Lägg mjöl (spara några msk), muscovadosocker och vaniljsocker i en skål eller liten matberedare. Blanda ner likör (eller pressad apelsin), apelsinskal, smör och ägg. Blanda till en ganska kladdig deg. Blanda in mandeln tillsammans med det sparade mjölet. Lägg plast över och låt stå i kylskåp minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i två delar och forma till rullar cirka 3 cm i diameter. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta ut dem lite. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Skär rullarna i cirka 1,5 cm breda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten, täck med bakplåtspapper och fortsätt grädda dem ytterligare 10 minuter. Låt svalna på galler. Receptet kommer från Hembakningsrådet.