Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IT-minister bjuds in till Mobiljämtland

IT-minister Anna-Karin Hatt bjuds in av S i länet för att se hur brister i mobiltäckning och bredband ställer till det för företagen.

– När jag varje vecka blir kontaktad av boende och näringslivsrepresentanter i länet utifrån deras stora problem känner jag att vi måste göra något omgående, säger regionrådet Rober Uitto.

Han upprörs över uttalanden från ministerns departement där det hävdats att vi har en bra mobiltäckning där det bor folk. Robert Uitto tolkar det som att människor eller företag i glesbygd är ointressanta.

I skrivelsen till Anna-Karin Hatt vill man förmå henne att göra ett heldagsbesök i länet. Genom möten med invånare och företagare är det tänkt att hon ska få bättre förståelse för behoven av mobiltäckning och att låg standard på bredband skapar svårigheter kontakterna företag emellan i deras vardag.

– Enligt Post och Telestyrelsens rapport så har tillgången till bredband ökat. Men de skriver att det beror på att befolkningen där det inte finns bredband har flyttat därifrån. Det här är djupt oroande, säger Anna-Caren Sätherberg, ordförande för Socialdemokraterna i länet.