Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Israel ockuperar inte

Upprepade lögner om Israel och Gaza blir sanningar. Landet Palestina och ett påhittat folk som kallas palestinier är en historisk bluff.

Varken det ena eller det andra finns. I Gaza och på Västbanken bor araber. Israel bebos i huvudsak av judar. Namnet Palestina har förekommit på kartor i gamla biblar men avsåg då inte arabiskt territorium utan landet var en del av Brittiska Mandatterritoriet.Den andra delen hette Transjordanien och ingår i dag i Jordanien .

Israel har ej ockuperat så mycket som en tumnagel mark. Man besatte egna områden, som man rättfärdigt bemäktigat sig genom köp och försvarskrig. Sinai som man kontrollerade och utvecklade, utrymdes efter 15 år 1982. Ockuperat område är endast det land som tagits i anfallskrig. Vilket land har Israel anfallit? Gaza besattes efter att ha attackerats men utrymdes och lämnades till araberna. Hamas har nyligen genomfört terrorattacker mot civila israeler medan Israel gjort allt för att undvika att civila araber skulle skadas. Ogörligt då motståndarsidan använt kvinnor och barn som sköldar . Tala om cynism. Det är för mig oförståeligt hur media tydligen med berått mod eller feghet kan förmedla en så förljugen bild av skeendet i denna konflikt.

Det är för mig oförståeligt hur de som uppenbarligen vet hur det ligger till, kan ta parti för ett sådant barbari som Hamas gör sig skyldigt till.

Om den påstådda blockaden finns följande att sägas. Det pågick ingen blockad mot Gaza . Vad jag vet var Kerem Shalom-övergången öppen för lastbilar med allehanda förnödenheter så sent som den 10 juli.

Det rörde sig då om 180 lastbilar. Riktigt är att en tvåstatslösning är döfödd. Läs Bibeln Hes. kapitel 47 vad Herren har i beredskap.

Börje Forsberg i Huså

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel