Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isolering problem för flyktingar

En kommun i länet får kritik från Inspektionen för vård och omsorg, IVO, efter att en flyktning med psykiska problem tog livet av sig förra året.

Kommunen kände till att den nu avlidne mådde dåligt på grund av händelser som personen varit utsatt för i sitt hemland och sjukvården var involverad för att ge hjälp.

De insatser som gjordes bedöms dock inte som tillräckliga, visar inspektionen av kommunens enhet för flyktingmottagning, och nu krävs förbättrade åtgärder.

Kommunikationsproblem inom kommunen uppges vara ett av flera områden som måste åtgärdas enligt inspektionsmyndigheten, men även att många flyktingar blir isolerade.

"Vissa vuxna flyktingar och däribland ensamstående föräldrar blir ensamma och mår psykiskt dåligt, vilket definieras som en risk", skriver IVO i sin inspektionsrapport.