Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Islandshästprofil ny lärare på Wången

Wången fortsätter att knyta åt sig starka namn.
Nu är det klart att islandshästprofilen Camilla Hed blir ny lärare på skolan i höst.
– En mycket spännande rekrytering, säger Eva-Lena Blom.

Förra veckan avslöjade Sporten att Bergsåkerskusken Bosse Eklöf, med över 2000 vunna travlopp och dubbla segrar i Olympiatravet, blir ny lärare och stallförman på Wången.

Nyrekryterandet slutar inte där. Även flerfaldiga SM-vinnaren Camilla Hed, 42, börjar som lärare på skolan i höst.

– Hennes kompetens och erfarenhet som utbildare kommer utan tvekan att stärka Wångens utbildningsteam ytterligare. Jag är övertygad om att hennes mix av erfarenhet inom olika hästdiscipliner blir en tillgång för våra elever och studenter, säger Eva-Lena Blom, utbildningschef på Wången, i ett pressmeddelande.

Camilla är examinerad A-instruktör, ungdomsledarutbildare och medlem i Svenska Islandshästförbundets utbildningsutskott. Hon har arbetat inom flera olika hästdiscipliner, bland annat hos meriterade travtränaren Jan-Olov Persson på Hagmyren och hos välrenommerade Tempel Lippizan i USA.

Samtidigt har hon fortsatt tävla i islandshäst och har bland annat ett guld i nordiska mästerskapen, fyra SM-guld samt topp fem-placeringar på VM.

– Det blir verkligen en intressant utmaning och jag ser fram emot det här. Nu får jag möjlighet att arbeta både med trav- och islandshästelever, vilket ger en extra krydda. Jag lockas också av bredden i verksamheten med många olika utbildningar, säger Camilla Hed i ett pressmeddelande.