Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ishallen – igen

Annons
Y I måndagens LT berättade kommunalrådet AnnSofie Andersson, s, hur planerna på en ny idrottsarena för issporterna på Stadsdel Norr började ta form. Den pågående finanskrisen ska inte behöva påverka mångmiljonbygget.
I gårdagens tidning meddelade Karin Thomasson, mp, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, att finanskrisen kan stoppa arenaplanerna. Och blir det en ny isanläggning är det inte säkert att den ska placeras på Stadsdel Norr!
Jag förstår att ni läsare har svårt att hänga med i turerna.
Själv är jag inte förvånad. Jag har bara väntat på att Karin Thomasson skulle ramla ut på banan som ett drucket fyllo med noll koll på verksamheten.
Ishallsfrågan har varit en het potatis i Östersunds kommun ända sedan Z-kupolen brann i maj 1989, för snart 20 år sedan.
Jag ska inte trötta ut er med att dra hela historien ytterligare ett varv. Jag ska bara påminna er om det som hänt senaste halvåret. Och det är en historia om hur en ansvarig politiker (Karin Thomasson i sin roll som ordförande i kultur- och fritidsnämnden) vill spela huvudrollen men saknar såväl intresse som förmåga att driva frågan.
Den analysen gjorde jag i en krönika redan i mars efter ett stormöte mellan idrottsrörelsen, kommunen och näringslivet där man drog upp riktlinjerna för den framtida arenautvecklingen i Östersunds kommun.
Några dagar senare publicerade LT ett inlägg från Karin Thomasson där hon klappade sig för bröstet för hur mycket som hänt på arenafronten under det år som hon då suttit som ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
Men inte ett ord om när en lösning av en ny isarena skulle vara i sikte.
Och jag förstår varför. Karin Thomasson har aldrig haft något intresse av att lösa hallfrågan för ishockeyn och andra issporter. På sin blogg (7 maj) skriver hon "att kommunen investerar i idrottsanläggningar där killidrott är norm". Thomasson tycker att det är viktigare att gymnastiktjejerna får sin lösning av hallfrågan.
Detta skriver Thomasson trots att hon veckan innan (30 april) på sin blogg meddelat att "anläggningsgruppen är bra att jobba med och vi är överens, både politiker och idrottsfolk".
Där ljuger ju Thomasson. Bara några veckor senare meddelar nämligen Roland Sundström, som varit en tung aktör i anläggningsgruppen, att han lämnar ordförandeposten i Östersunds idrottsråd. Anledningen till Sundströms avhopp är ett enda: Karin Thomasson!
"Fullständigt hopplös att jobba med", sa Sundström till mig i somras innan han drog i väg på fotbolls-EM. Sundström hävdade att det var AnnSofie Andersson i samarbete med centerns Carina Zetterström som var drivande i hallfrågan, Karin Thomasson var inte ens intresserad.
Efter LT:s artikel i måndags om utvecklingen av idrottarnorna på Stadsdel Norr fick reportern Lasse Ljungmark ett surt mejl från Karin Thomasson där hon tyckte det var konstigt att hon inte hade blivit intervjuad, det var ju hennes nämnd som ägde frågan.
För oss på LT var det inte ett dugg konstigt; det är AnnSofie Andersson som blir ordförande i den politiska ledningsgrupp som ska driva ishallfrågan in i mål!
Till sist; Karin Thomasson är upprörd över att jag belyst hennes bristande förmåga att driva ishallsfrågan. På sin blogg (7 maj) kalla hon mig "#%&# karl" (vilket väl i klartext blir jävla karl).
Men det kanske beror på att hon, enligt samma blogginlägg, "älskar killar med långt hår!!!!!". (Se bilden nedan...) Z

Mer läsning

Annons