Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ishallen avstängd och derbyt inställt

Plexiglaset i A-hallen på Östersund Arena är trasigt och hallen är tillsvidare avstängd.
– Vi väntar på svar från leverantören, säger Stefan Tengblad

Länets division 1-klubbar Östersunds IK och Brunflo IK skulle mötas i en försäsongsmatch på fredag i Östersund Arena. Men matchen kommer inte att kunna spelas. Det så kallade plexiglaset, eller akrylplasten har nämligen spruckit och gått sönder på flera ställen på den ena kortsidan i a-hallens ishockeyrink. Skadorna på akrylen upptäcktes i samband med föregående helgs försäsongsturnering där ÖIK matchade mot Timrå samt Mora. Men hur skadorna har uppstått är det ingen som tycks veta.

– Symptomen dök upp då. Vi vet ju väldigt lite för tillfället, men av det lilla jag har förstått är att leverantören, som är en stor leverantör av sarger, aldrig har varit med om detta. De har ingen erfarenhet av något liknande problem. Det finns inga svar för tillfället, säger Stefan Tengblad, driftansvarig på Östersund Arena.

– De tror att de kan vara något med spänningarna. Att det skulle ha blivit något i samband med Melodifestivalen, efter att de satte upp sargen igen, säger Östersund IK:s sportchef Micke Eriksson.

– Samtidigt spelade ÖIK ju en halv seriesäsong efter det så jag har svårt att tro det, kommenterar Stefan Tengblad.

Fram till att sargleverantören kan lämna besked om vad felet är och vilka åtgärder som behöver tas är det ingen som kan svara på hur länge hallen kommer att vara avstängd.

– De håller på att undersöka, så vi väntar på svar från leverantören. Det är allt vi har att gå på i nuläget, säger Stefan Tengblad och fortsätter:

– Men det jag kan säga är att vi jobbar febrilt för att få till en lösning, med hänsyn till de kommande matcher och seriespel som drar i gång snart. Hela dagarna går åt till det här.