Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ishallar eller skolor?

Undrar om den politiska majoriteten spelar rysk roulette med våra skolor på landsbygden. Ingen kan känna sig säker. Varför får det inte kosta pengar när det gäller barnen?

Har man bara arenabygge och skidskytte i huvudet?

Apropå arenan så blir den ju en fin sporthall till Bringåsens skola och dessutom lätt åtkomlig med buss. Man undrar vid dessa snabba beslut om de är ekonomiskt försvarbara och vad effekten blir. Jag tror inte på stora klasser och färre lärare.

Hur ska vi bli bästa skolkommunen när det inte finns långsiktiga investeringar för kommunens fastigheter utan de läggs ner i stället.

Människor väljer att flytta dit det finns en bra skola och det är Bringåsen ett bevis på.

Och vad hände med Centerns tal om en levande landsbygd? Kanske hägrar makten mer.

Eller som ordföranden i Barn och utbildningsnämndens Björn Sandal frågade på Johan Wännströms föreläsning om skolnedläggningar:

När är det möjligt att lägga ner en skola utan att förlora valet?

Vad hände med dialogen och demokratin mot föräldrar och barn?

Har man tagit hänsyn till barnkonventionen?

Jag undrar eftersom barn och utbildningsnämnden tar beslut i frågan den 25 september och har ett möte med föräldrar och barn den 26 september i Bringåsens bygdegård.

Är det ett spel för gallerierna?

Ingrid Jonsson. Litsmoderat och förälder till barn i Bringåsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel