Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isaksson har koll på Ronaldos hårda frisparkar

/
  • Målvakten Andreas Isaksson vill inte veta för mycket om motståndaren Cristiano Ronaldo när Sverige i kväll möter Portugal i VM-kvalmatchen på Råsunda.Foto: SCANPIX

Gärna en bra film då och då – bara den inte handlar om Portugals landslag. En snabbtitt räcker för Andreas Isaksson.
– Det är ju inte Albanien vi möter. Jag har bra koll, säger landslagsmålvakten.

Annons
Fysioterapeuten Paul Balsom förser inför landskamperna spelarna med specialanpassade klipp på motståndarlaget. Lite gott och blandat om styrkor och svagheter, individuellt som kollektivt.
Intresset bland landslagsspelarna skiljer sig åt.
Några vill veta så mycket som möjligt, andra nöjer sig med betydligt mindre. Isaksson tillhör den senare kategorin.
Klippen som visar hur Cristiano Ronaldo slår sina frisparkar var inte det sista han såg på innan han lade huvudet på kudden kvällen innan matchen.
– Jag tittar lite lagom, vill inte ha för mycket information. Det är ändå en själv som ska göra jobbet och man ska koncentrera sig på det man håller på med, säger han.
Hur förbereder du dig inför VM-kvalet mot Portugal?
– De flesta spelare har jag sett och kan bra. Jag kollar mer på hur laget beter sig ute på planen. Tittar på fasta situationer, offensiva löpningar och sånt. Jag har rätt bra koll på spelarna, det är inte Albanien vi möter. De kan vara viktigare i en sån match att få koll. De jag möter nu har jag ofta sett på tv, det är inte mycket jag behöver kolla på, säger han.
I Isakssons minnesbank finns tydliga bilder på hur Ronaldo kliver fram och slår sina frisparkar. Eller straffar. Det är självupplevt material. Första säsongen med Manchester City stod Isaksson i båda derbymatcherna mot Manchester United.
Ronaldo slog till i båda. Han är övertygad om att Ronaldo, precis som i klubblaget, kommer att slå de flesta av de frisparkar Portugal får. Det innebär inga extra försiktighetsåtgärder.
– Är det några meter utanför straffområdet blir det fem spelare i muren som vanligt. Han har ett bra skott som han kan dra över muren, ofta på kraft.
Förbundskaptenen Lars Lagerbäck säger att det inte är en vinna-eller-försvinna-match. Håller du med?
– Den som vinner den här matchen får lite mer lugn. Det är definitivt ingen avgörande match, men viktig är den. Förhoppningsvis har vi publiken bakom oss.
Förhoppningsvis?
– Nån gång har det varit lite dåligt. Det är roligare om man har publiken bakom sig, men å andra sidan betalar de pengar och har rätt att tycka till om det är dåligt. Men jag tycker inte att man ska börja bua om man leder.

Mer läsning

Annons