Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isabelle till het musikal

/
  • Isabelle Pedersen ska spela mot Brolle  i musikalen om Buddy Holly.Foto: Ulrika Andersson

Från Östersundsrevyn till Buddy Holly – The Musical. Isabelle Pedersen får några hektiska dagar i början av februari när engagemangen överlappar varandra.

Annons

Sång- och dansartisten Isabelle Pedersen från Brunflo ska spela mot Brolle i vår. Hon gör i rollen som rockstjärnan Buddy Hollys fästmö och sedermera hustru Maria Elena. Musikalen har gått för utsålda hus på Göta Lejon i Stockholm sedan i våras och i februari drar den ut på turné till 15 städer i landet.

Annika Herlitz, som gjort rollen som Maria Elena på Göta Lejon, har andra engagemang i vår och därför gick budet till Isabelle.

– Vi hade fått tips om henne från folk som kan branschen. Så vi vet att hon kommer att fungera utmärkt, säger musikalens producent Mats Jacobsson.

Turnépremiären på ”Buddy Holly – The Musical” äger rum på Telenor Arena i Karlskrona den 5 februari. Sista föreställningen av Östersundsrevyn, där Isabelle Pedersen är primadonna, är planerad till den 6 februari.

Hur går det ihop?

– Ja, det har vi också undrat, säger Mats Hurtig på Östersundsrevyn.

– Men nu har vi bestämt oss för att göra något vi aldrig gjort förut; ta in en vikarie. Vi ville förstås hjälpa Isabelle att kunna ta den här chansen, och därför tar vi in hennes kompis Lena Allard från Stockholm som ersättare under sista revyveckan.

LT har sökt Isabelle Pedersen för att få hennes egna kommentarer inte lyckats nå henne.

Fotnot: Buddy Holly-musikalen kommer inte till Östersund på sin turné, eftersom det här inte finns någon arena som är tillräckligt stor för en uppsättning av den kallibern. Närmaste spelplatser är Örnsköldsvik den 6 mars och Sundsvall/Timrå den 7 mars.

Mer läsning

Annons