Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irya hinner inte njuta

Annons


Det har tagit sin tid, men nu är debutalbumet för Irya's Playground färdigt. Någon tid för Irya Gmeyner att njuta av upplevelsen finns dock inte.

-Den här "wow-känslan" har inte riktigt infunnit sig, vi jobbar så otroligt mycket just nu, säger hon.

Ett skivsläpp brukar i sig medföra bråda dagar, men frågan är om inte Irya Gmeyners kalender är en smula extraordinär. Den forna frontpersonen i Urga, tillika en av grundarna av Cirkus Cirkör, har inte bara ett nytt album att tänka på med allt vad det innebär, utan också en redan pågående Cirkus Cirkör-turné på schemat, som sträcker sig ett par år in i framtiden.

-Det är lite mycket just nu, men det är roligt. Det kan uppstå en tomhet efter att man jobbat med något så länge, och då är det skönt att ha något att göra.
Soundtrack-Ebbot

Irya's Playground är uppbyggt kring Irya Gmeyner och Pange Öberg, de har skrivit och producerat skivan ihop. Till mixningen togs Soundtrack of Our Lives-sångaren Ebbot Lundberg in. Ett flertal andra namnkunniga musiker, som Conny Nimmersjö, Martin Hederos och Freddie Wadling, återfinns också på den självbetitlade debuten.

-Vi har jobbat med skivan i två år totalt. Det var Martin Hederos som föreslog Ebbot, han trodde att Ebbot skulle gilla det vi gjorde, säger Irya Gmeyner.

-Det blev tre väldigt starka viljor. Ibland hade vi helt olika åsikter, då var det bara att lägga saker åt sidan och försöka hitta en ny ingång senare. Men oftast var det bara "wow, där hittade vi helt rätt".
Cirkus Cirkör-turné

Anledningen till det hektiska turnéschemat är att Irya's Playground står för musiken till Cirkus Cirkörs nya föreställning "Inside out", Irya och Pange plus band står på scenen under hela föreställningarna. Efter en höst och vinter med föreställningar i Lund, Göteborg, Järna och Stockholm väntar en Europa- och USA-turné nästa år.

-Jag tycker att det är ett väldigt bra sätt att spela på. Dessutom når vi ut till en publik som kanske aldrig skulle ha gått och sett oss annars. Men visst vet jag vad jag ska göra de närmaste åren, säger Irya Gmeyner.

Mer läsning

Annons