Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iris Svedberg

/

Iris Svedberg, Frösön.

Annons

Iris Svedberg har avlidit strax före sin 79-årsdag.

Hon var född i Storsele i Västerbotten och var äldst i en syskonskara om åtta barn. Familjen flyttade till Vilhelmina, och där träffade Iris sin blivande make, konditorn Tage Svedberg, bördig från Åsarna i Jämtland. Paret flyttade till Frösön i början av 1950-talet och startade där företaget Tages konditori.

År 1953 föddes dottern Elisabet och fem år senare sonen Lars. Rörelsen utökades och flyttade till Frösövägen 32, dit också familjen flyttade. Iris arbetade i firman fram till sin pensionering och hon var mycket mån om företaget och ägnade mycken tid både till produktionen och det kamerala.

Iris och Tage vistades ofta och gärna på sommarstället i Ytterån där Iris pysslade med sina blommor och rabatter. Vintertid blev vistelserna i huset i Vemdalen fyllda med skidåkning, promenader och trevliga middagar. 1991 avled maken Tage och det var ett stort slag för Iris. 1992 föddes barnbarnet Frida och 1994 barnbarnet Carl. Barnbarnen var en stor glädje i Iris liv och hon månade mycket om dem.

De sista åren drabbades Iris av ledbesvär som innebar att hon blev begränsad i sin rörelseförmåga.

Vi känner stor saknad efter Iris och stor tacksamhet för allt trevligt vi fått ha tillsammans med henne.

Elisabet och Lars med familjer

Mer läsning

Annons