Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iris Svanberg

Min älskade maka och vår älskade mamma, svärmor och farmor har efter en tids sjukdom stilla somnat in, i en ålder av 64 år.

Annons

Iris växte upp i byn Skansnäset i en syskonskara som bestod av sex barn. I unga år började Iris som hembiträde hos en lärarfamilj i byn. Vid 19 års ålder genomgick Iris en ettårig hushållsskola i Dorotea, där hon trivdes väldigt bra. Efter skolan arbetade hon en period på Konsum i Norråker.

1968 flyttade Iris till Strömsund. Där arbetade hon på Konsum som kassörska fram till 1975. År 1971 träffade hon sin livskamrat Björn-Olov, och de gifte sig 1980. De fick två underbara söner tillsammans, Krister och Magnus. När pojkarna växte upp var Iris hemma och tog hand om sönerna och hemmet, de åren var de bästa i hennes liv. När pojkarna blev större började hon jobba i matsalen på Hjalmar Strömerskolan och på somrarna på HSB som vaktmästare, två jobb som hon trivdes bra med.

På fritiden tyckte Iris om att sticka, det blev många varma tröjor och strumpor genom åren. De sista åren bestod stickningen mestadels av dukar, många är de vackra alster hon glatt familj, släkt och vänner med. Ett annat stort intresse var krukväxter av alla sorter. Hon satte sig gärna på kvällarna och tittade i sina blomböcker.

2003 kom första barnbarnet och 2006 kom det andra. Barnbarnen var Iris glädje och stolthet. Många är de mysiga och trevliga fika och lässtunder Martin och Simon har haft tillsammans med farmor. Sista sommaren gjordes många trevliga utflykter som var till glädje för oss alla. Iris tyckte det var mysigt när vi grillade korv och kokade kaffe över öppen eld, och att hon kunde få vara med och se på Smågokkan när de fiskade. Sommarens utflykter blir ett varmt och ljust minne för oss alla.

Iris hade ett stort och varmt hjärta och tog sig alltid tid för var och en av oss. Saknaden efter henne är stor, men en tröst i sorgen är att hon inte behöver lida mer och att vi får träffas igen någon annan gång någon annanstans.

Vi älskar henne.

Mer läsning

Annons