Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IP i Funäsdalen kan bli ödetomt

Nästa år kan Idrottsplatsen i Funäsdalen bli en ödetomt utan skötsel. Kommunen vill att Funäsdalens IF ska ta över driften men föreningen anser att de inte har några möjligheter att göra detta.

Väldigt många föreningar har genom åren fått ta över driften av de idrottsanläggningar där de är verksamma. Härjedalens kommun ser gärna att även Funäsdalens IP går den vägen men Funäsdalens IFs ordförande, Lotta Söderhielm, säger att det inte är något som de kan åta sig.

– Vi har fått ett erbjudande som vi kommer att tacka nej till trots att det är lite utpressning från kommunens sida. De säger att de inte kommer att sköta fotbollsplanen, skidspåret och de tillhörande byggnaderna. Vi har fått en betänketid till januari och under den tiden har kommunen köpt in en vaktmästartjänst, säger Lotta Söderhielm och berättar att den här sommaren är löst men till vintern kommer frågetecknen.

– Skidspåren sköts för närvarande av spårgruppen och det är möjligt att den lösningen fortsätter. Hur som helst så är både styrelse och tränare i Funäsdalens IF eniga om att vi ska tacka nej till erbjudandet om att överta idrottsplatsen.

Egentligen tycker Lotta Söderhielm att det är en principfråga. Att andra föreningar tagit över sina anläggningar är inget som hon anser talar för att Funäsdalens IF ska gå med på kommunens förslag.

– Jag har pratat med några av dessa och de upplever det som en börda som ger mycket jobb till de redan hårt anlitade eldsjälar som finns. Föreningarna i Härjedalen gör redan en stor samhällsinsats i den verksamhet som bedrivs. Att vi även ska sköta anläggningar riskerar den fina verksamheten för någonstans finns en gräns för vad föreningarnas eldsjälar orkar med.

Att anläggningen dessutom är tämligen nedgången gör inte saken bättre.

– Vi lägger ett stort jobb på att få in pengar till våra aktiviteter, ska vi dessutom få in pengar för att hålla anläggningen i skick så måste avgifterna höjas och då blir det även en klassfråga när inte alla barn och ungdomar har råd att vara med, säger Lotta Söderhielm.