Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IOGT-NTO

Annons

IOGT-NTO-föreningen 655 Norrskenet i Strömsund har haft årsmöte i sina lokaler på Ängsgatan. Årsmötet besöktes också av vice ordförande i distriktsstyrelsen Thelma Olsson Bylin och utvecklingskonsulenten för Jämtland och Västernorrland, Hans-Olof "Hansa" Andersson. De lämnade en bra information om vad som är på gång i distrikt och förbund.

Verksamhetsberättelsen redovisar en blandning av både utåtriktad och intern verksamhet under det gångna året, med studieverksamheten som den fasta grunden.

Två utställningar har visats på biblioteket: från Brännvinsdraken till Vit februari, en affischutställning, och Världens baksmälla, om alkoholen som hinder för utveckling.

En ny arbetsplan antogs med fortsatt satsning på arkivforskning, studieverksamhet och medlemsvärvning.

Styrelsen omvaldes i sin helhet. Ordförande Gunnel Backlund, kassör Maj-Britt Sandström och ledamöter Hedvig Eriksson, Lea Jonsson och Marianne Näslund. Revisorer blev Kjell Wiik och Kurt Jonasson.

Norrskenet har nu ett 40-tal medlemmar.

Gunnel Backlund