Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intresse från Tyskland och Belgien

Brandon Petersons succé i Jämtland Basket gör honom till högvilt i basket-europa.
– Klubbar från bland annat Tyskland och Belgien har visat ett inledande intresse och även ett par andra lag från Sverige, säger agenten Eamon Walsh till Norrbottens-Kuriren.

Den 204 centimeter långa centern har, tillsammans med Adama Darboe, varit Jämtlands stora, lysande stjärnor i år. Hans snitt på 19 poäng och 11 returer var klart bäst av alla centrar i ligan.

Peterson var trea i poängligan och vann returligan. Det gör honom till den kanske hetaste spelaren i Basketligan i dag.

LF kan vara en möjlighet för 23-åringen.

– Det hade varit ett alternativ utan tvekan. Vi skulle kunna sätta oss ned och förhandla fram något. Om vi kommer fram till någon bra deal så hade jag älskat det. Men jag vill väga mina alternativ mot varandra och se vad som är bäst för mig, säger Brandon Peterson till Norrbottens-Kuriren.

Petersons agent, Eamon Walsh, avslöjar dock att det finns större klubbar som kanske är mer aktuella.

– Han kommer att ha ett bra antal alternativ att välja mellan. Jag vet att Brandon kan tänka sig att spela i Sverige igen. Men vi vill också se vilka andra ligor som kan bli aktuella. Hittills har klubbar från bland annat Tyskland och Belgien visat ett inledande intresse och även ett par andra lag från Sverige, säger Eamon Walsh.

Jämtland Baskets klubbdirektör Peter Johansson inser att det blir mycket svårt att behålla sin guldklimp.

– Så är det. De spelare som vi värvar och som lyckas, blir svårare att behålla under år två. Det finns mer attraktiva ligor i övriga Europa, där han kan tjäna mer pengar. Det är ändå hans försörjning vi pratar om.

Vem ska vi tillskriva äran av värvningen av Brandon Peterson?

– Det är ett lagarbete. Bosse (Wagenius) brukar göra den första sorteringen, sedan jobbar vi ihop, coach och vi övriga.

Peter Johansson berättar att Jämtland Basket har något av en "guldbank" av kontakter som man jobbat ihop under alla år.

– Vi har hållit på så länge och skaffat oss många kontakter. Vi försöker att ha så många alternativ som vi kan. Om vi tappar Brandon får vi hoppas att vi kan hitta en annan spelare som är minst lika bra, menar Johansson.

Prioriteringen just nu är dock att hitta en ny coach. Fokus är på svenska coacher.

– Vi måste börja med att titta här. Det finns inte så många svenska coacher, kanske inte mer än tio på vår lista, men de som finns är duktiga.

Är Peter Öqvist aktuell?

– Absolut! Vi gjorde ett jobb i fjol (där man kartlade de svenska coacherna) och hade då kontakt med Peter.

Utländska coacher är det dock inga problem att få tag i.

– Vi får fortfarande ett jämnt flöde av namn från utlandet.