Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intressanta starter i Öpiadfinalerna

Vill du kolla på bra ungdomsfriidrott har du chansen i helgen.

Den 48:e upplagan av Öpiadfinalerna i Krokom bjuder på många intressanta starter.

– Flera är i topp i landet i sin årskull, säger Johan Norberg i tävlingsledningen.

Bland de 130 stycken anmälda i åldrarna 8 till 19 år hittar vi bland annat Lovisa Sjöstrand och Emelie Nyman Wänseth. Den förstnämnda tjejen tog i år dubbelt guld på USM i slägga och diskus. Framför allt i diskus kan vi räkna med en bra tävling från Castortjejen i helgen. Så sent som förra helgen kastade 43,42 – nytt distriktsrekord för F17 (Lovisa är 16 år).

Kastet hade räckt till seger i Ungdomsfinnkampen.

Emelie Nyman Wänseth är en talangfull trestegstjej som hoppat nästan 12 meter i år, vilket är näst bäst i landet i hennes årskull (F15).

– Det är två riktigt duktiga tjejer som är värda att hålla ett öga på. En annan intressant start är Rasmus Grelsson, Trångsviken, som ska springa 3000 meter hinder. Han gjorde 9.55 förra hösten men är betydligt bättre nu och kan nog gå ner på 9.30, säger Johan Norberg.

130 anmälda – är ni nöjda med det?

– Ja, det är bättre än både ifjol och för två år sedan. Så det får vi vara nöjda med.

När var tävlingen som störst?

– I mitten av 90-talet. Då hade vi dubbelt så många startande, men då fanns det också fler aktiva klubbar, säger Johan Norberg.