Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intressant vändning genom politiskt mod!

Det blev framgång genom ett bifall för min motion om Arbetsgivare för anhöriga - en anhörigvänlig arbetsplats, på kommunfullmäktige i Bergs kommun senast! Motionen har behandlats både i verksamhetsnämnden där tjänsteutlåtandet förordade avslag och nämnden gick på det. Sedan i kommunstyrelsen gick den på återremiss och även denna gång så kom tjänsteutlåtandet med ett avslag på motionen men då biföll politikerna motionen. Så trots att två olika tjänstemän hade skrivit tjänsteutlåtanden där de ville att motionen skulle avslås så visade politikerna på ett enhälligt mod i fullmäktige att bifalla motionen vilket innebär att nu är Bergs kommun först i Jämtland och tvåa i landet som ingår i nätverket Arbetsgivare för Anhöriga – en anhörigvänlig arbetsplats, som synliggör och arbetar för att anhöriga skall ges förutsättningar att både orka förvärvsarbeta och vårda sin närstående!

Väntar nu med spänning på vilket sätt samma motion kommer att behandlas i Jämtlands läns landsting i oktober! Finns det en ambition inom majoriteten att vara en anhörigvänlig arbetsgivare? Den som väntar får se om orsaken till att det är valår kan visa vägen till att flera partier vill lyfta upp anhörigfrågorna på sin agenda?

Berit Johansson (C) Förtroendevald inom Bergs kommun och Jämtlands läns landsting

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel