Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intern skandal skakar Bergspartiet

Med fyra månader till valet skakas Bergspartiet av en intern skandal. Utan godkännande har en partimedlem skickat ut information underskrivet av ordförande Kent Karlsson.

I måndags skickade Bergspartisten Harald Tirén ut en form av pressinformation till samtliga länets medier. Dessutom skickade han kopior till Diskrimineringsombudsmannen, Sameskolstyrelsen samt till utvalda politiker och tjänstemän i Bergs kommun.

I informationen, som var undertecknad av både honom själv, partistyrelsen och partiets ordförande Kent Karlsson, riktades stark kritik mot den skolutredning som behandlades på gårdagens fullmäktige. Dessutom stod det berättat att Bergspartiet tänkte anmäla hanteringen av ärendet till Diskrimineringsombudsmannen.

Ett halvt dygn senare dementerade kommunalrådet Lena Olsson och ordförande Kent Karlsson att de stod bakom skrivelsen.

Detta brev har han själv skickat, utan att förankra det hos Bergspartiet. Harald Tirén har agerat helt på egen hand vilket vi från Bergspartiets sida inte ställer oss bakom, skrev de.

– Det här är helt oacceptabelt. Han hade inte pratat med någon i styrelsen, utan agerat helt på egen hand, säger Kent Karlsson till LT.

Skulle du beskriva det här som en intern skandal?

– Nej, det skulle jag inte göra.

Kan man lita på den information som hädanefter skickas från Bergspartiet?

– Ja, det ska man kunna göra, säger Kent Karlsson.

Harald Tirén säger sig vara ångerfull att brevet skickades ut med partiets underskrift utan att det var förankrat. Under pausen på gårdagens kommunfullmäktige bad han de samlade åhörarna och sina partikamrater om ursäkt.

– Jag ringde inte runt till alla i styrelsen, utan litade på en persons åsikt. Det skulle jag inte ha gjort, säger han.