Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intensiv musikhelg

Körkonserterna står - liksom vårregnet – som spön i backen dessa dagar.

Decibel var först ut med sin somriga konsert i Sunne kyrka i torsdags, och i går presenterade sig den nya renässansoktetten Primus 8 i Stora kyrkan i Östersund. Och det bara fortsätter:

I kväll, i morgon och på tisdag kan man lyssna till Cantilenakören i Alsen, Stora kyrkan respektive Rödöns kyrka. (Se särskild artikel nedan.)

På söndag är det den traditionsenliga sommarkonserten med Undersåkerskören i Undersåkers kyrka. Gästsolister är Tobbe Forsberg och Johanna Arvidsson samt "Backstreet Girls". Körledare Per Wiklander.

"Svenglish" är rubriken när Näskottskören ger konsert i Näldens bygdegård i kväll. Britt-Marie Öhrman leder kören och Mattias Nordqvist, piano, Örjan Alenius, bas, och Åke Eriksson, trummor, ackompanjerar. Samma konsert ges även i Tulleråsens bygdegård på onsdag.

I morgon söndag är det musikkafé med Rödökören med solister i Rödöns bygdegård. Rubriken är "After Toronto".

Vill du inte lyssna på körsång utan föredrar instrumentalmusik med solosång till så åker du till Sandviken och lyssnar på veteranorkestern på söndag. Sven Hjelm dirigerar, sjunger gör Åke Jonsson.