Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intensiv knarkarjakt i Östersund

Ett flertal poliser jagade under kvällen två misstänkta narkomaner i centrala Östersund. De båda männen kunde senare gripas. En av dem är nu misstänkt både för narkotikabrott och stöld.

Vakthavande polisbefäl berättar att det var en ledig polis som upptäckte männen i centrala Östersund. Eftersom de stod och smusslade med någonting, och båda sedan tidigare är kända av polisen, uppstod misstankar om att de hanterade droger.

Ett antal poliser ryckte ut för att kontrollera männen och deras förehavanden men när de påträffades så flydde de båda undan polisen åt olika håll. Efter en stunds intensiv jakt så kunde polisen senare gripa båda männen och ta med dem till stationen.

Under jakten så försökte en av männen svälja ett antal tabletter som senare konstaterades vara narkotikaklassade. Men han lyckades inte göra sig av med samtliga tabletter och misstänks nu för brott mot narkotikalagen. Han bar även på en större mängd parfymartiklar som han inte kunde förklara var de kom ifrån. Därför är han också misstänkt för stöld. Den andre mannen släpptes efter provtagning.

Händelsen inträffade klockan halv sex på måndagskvällen och många människor på stan blev vittne till jakten och sökandet efter de flyende.