Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Integration à la Sovjetunionen

Östbergsskolans elever får alltså inte längre ha sin skolavslutning i Frösö Kyrka. Vad har hänt med oss svenskar som uppenbarligen är så rädda för vår kulturhistoria och våra traditioner, att vi inte längre vill kännas vid dem, eller erkänna att vårt land sedan hundratals år tillbaka betraktats som ett kristet land.

Tror vi på fullt allvar att det är integrationsbefrämjande för våra nyblivna invandrare att utplåna vår egen historia, eller tror vi att en muslimskt rättroende känner sig tryggare och gladare i vårt land om vi försöker eliminera varje form av religiösa symboler i vår samtid. Kanske ett lämpligt steg i den riktningen kan vara att riva samtliga kyrkor i vårt avlånga land, hur kulturhistoriskt värdefulla de än må vara.

När till och med regeringsföreträdare uttryckt att det inte kan betraktas som problematiskt att ha en skolavlutning i en kyrkobyggnad, så är det obegripligt att våra skolledare inte har kurage att stå upp till försvar för den majoritet av föräldrar som tycker att detta är en värdefull tradition. Hemska tanke om en elev frivilligt erbjöds möjligheten att sjunga med i psalmen ”Den blomstertid nu kommer”, om eleven inte samtidigt höll med om dess innehåll. Det måste vara något fel på vår svenska kulturlösa, identitetslösa och historielösa hållning.

Nyckeln till integration och frihet från kränkning är uppenbarligen den tidigare sovjetiska modellen med historieförnekande, samt religionsfrihet i innebörd av frihet från religion i varje form. En riktigt skön sommar tillönskar jag alla inbyggare i landet neutral.

Sven Björkebaum

JKanske ett lämpligt steg i den riktningen kan vara att riva samtliga kyrkor.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel